Druk op ENTER om te zoeken of ESC om te sluiten

Nieuwe ouders

Welkom op de website
van onze school!

Een heel hartelijk welkom voor jou!

Dat zeg ik met mijn team iedere dag tegen onze leerlingen en ouders en dat menen we echt. Iedereen is welkom op De Ganzebloem! Wij vinden het heel belangrijk dat je hier met plezier komt, je veilig voelt op school, weet dat je er mag zijn, veel mag leren en aan het einde van de dag weer met een lach naar huis gaat!

Jolein Orelio
Directeur basisschool De Ganzebloem

Het gaat om leerlingen

Ik geniet van de kinder-ranjamomenten met leerlingen van groep 6, 7 en 8.

Een aantal keren per jaar komen kinderen met mij ranja drinken en vertellen me wat er speelt. Zo hebben we het over hoe zij het buitenspelen ervaren en wat ze graag anders zouden willen: feedback van leerlingen waar ik echt iets mee kan. Daar word ik blij van!

Succeservaringen

Samen spelen, leren en samen oplossingen bedenken is belangrijk. Als een leerling een vak veel moeilijker vindt, dan kunnen die lessen in onze LAT-klas gevolgd worden: daar is meer uitleg op het niveau van het kind. Door de LAT-klas kun je gewoon blijven groeien in ontwikkeling en succeservaringen in dat vak opdoen. Dingen mogen moeilijk zijn, maar succeservaringen moet ieder kind kunnen opdoen.

Ouders

Ouders zijn voor mij belangrijk en fijn. Vertel me wie je kind is en samen kijken we als gelijkwaardige partners naar de ontwikkeling van je kind. Dit doen we 4 keer per jaar tijdens een oudergesprek, maar er is altijd ruimte voor een extra gesprek als er vragen zijn.

Onze schoolapp is ook heel handig; een ouder kan er makkelijk een bericht sturen naar de leraar, of andersom. Zo houden we de lijntjes kort.