Druk op ENTER om te zoeken of ESC om te sluiten

Bovenbouw

Bovenbouw

De kracht van onze school is dat we heel erg afstemmen op de leerlingen. We kijken naar de behoeften en naar de niveauverschillen van leerlingen. We dagen leerlingen extra uit of geven juist een verlengde instructie. Het doel is om de leerlingen op hun eigen niveau optimaal uit te dagen, zodat ze zich naar hun beste kunnen ontwikkelen en er een passend schooladvies gegeven kan worden in groep 8.

Zelfstandig

Doordat we de zelfstandigheid al vanaf groep 1 opbouwen en dit ieder jaar laten toenemen, merken we dat dit uiteindelijk ook helpend is voor de overgang naar het voortgezet onderwijs. Zo krijgen de leerlingen een steeds grotere weektaak, waarin ze eigen keuzes kunnen maken en waarbij ze reflecteren op het proces.

Begrip voor elkaar

Leerlingen in de bovenbouw vinden het door Fides makkelijker om begrip voor elkaar te hebben. Ze begrijpen waar bepaald bedrag vandaan komt. Dat inzicht wordt versterkt door de groei die iedere leerling heeft meegemaakt.

Tulp yellow

Huiswerk

Vanaf groep 6 kregen we voor het eerst huiswerk, maar vanaf groep 7 gingen we echt meer thuis leren. Dat is niet erg, want zo kunnen we ons goed voorbereiden op de middelbare school.

  • Azra

Na groep 8

Na groep 8 komt de keuze voor het middelbaar onderwijs.
Op De Ganzebloem kijken we daarbij naar de ontwikkeling van het hele kind. Bij het geven van een schooladvies nemen we de IEP-eindtoets mee, maar dit is slechts een momentopname. Wij kijken naar het hele kind, houding, toetsen, omgang met huiswerk en weektaak enz. Pas dan geef je een goed advies.

Kijk ook eens op www.scholenopdekaart.nl voor onze resultaten in advisering.

Afscheidsvoorstelling

De afscheidsvoorstelling vinden de leerlingen best spannend, maar onder andere door het vele oefenen groeien ze in hun zelfvertrouwen.
Ze oefenen hun toneelrollen; ze krijgen zangles van oud-collega Dominique en haar man Ed en dansles van Monique.

De leerlingen dansen en zingen echt de sterren van de hemel en ieder jaar weer laten ze zien hoeveel talent ze hebben! De drie voorstellingen worden druk bezocht en als ik mijn leerlingen dan zie, zie ik ze stralen van zelfvertrouwen. Daarbij doen we de voorstellingen groots: met professioneel licht, geluid, decors en kostuums. Ze zijn dan echt even artiest! Je neemt nu eenmaal ook maar één keer afscheid van de basisschool.